;
ukr
Показати всі результати
Назад

Історія про чаклунство в квесті «Секрети Хогвартсу»

Аналіз квесту "Секрети Хогвартсу"

Пориньте в нову захоплюючу історію про великого чарівника!

Олександр Шкудун інтригуючи

Сперечаюся на око старого мороку Грюма, ви читали книги про хлопчика, який вижив. Про великого юного чарівника Гаррі Поттера. Ну, або принаймні бачили кілька фільмів! Якщо не все.

І, знаєте, незважаючи на те, що з моменту виходу останнього фільму про Гаррі багато води витекло, особисто в мене іноді раз у раз проскакує думка, що було б зовсім непогано почитати, почути або побачити ще одну історію про персонажів, що полюбилися.

Історію про чари, підступність, дружбу та навчання у великій школі Хогвартс. Знову доторкнутися до магії, повірити у казку та стати свідками одвічної боротьби добра та зла.

Тому я дуже приємно був здивований, отримавши лист із запрошенням відвідати нову квест-кімнату за мотивами книг про Гаррі Поттера з вельми інтригуючою назвою – «Секрети Гоґвортсу».

Кімната з циклу історій про Гаррі Поттера апріорі розбурхувала уяву. Тут же згадувалися польоти на мітлах, чарівні палички, неймовірні заклинання і, звичайно, підступні зілля.

Невже хлопці з квест-проекту «Ловиця» змогли перенести частину цього на реальність?!

Та це ж буде просто круто!

Недовго думаючи, я зібрав команду і ось ми вже перед дверима.

 

На жаль, ми спізнилися. Легендарний замок Хогвартс захоплений Чорним Лордом - Волан-де-Мортом, який виношує підступні плани знищення всіх людей на Землі. Його мета – залишити на цій планеті лише чистокровних чарівників!

Щоб його зупинити, нам потрібно знайти секретний артефакт. Час закінчується. Буквально через годину звичайні люди можуть загинути: чорний лорд готує смертельне заклинання.

Потрібно цьому перешкодити! Потрібно поспішати!

Але знайти артефакт у замку Гоґвортс – заняття неймовірно складне. Волан-де-Морт припускав, що серед чарівників можуть знайтися сміливі і відважні люди, які намагатимуться його зупинити, тому він зачарував кімнати.

Тепер вони таять у собі безліч секретів, загадок та головоломок. Закони логіки та фізики можуть не діяти. Але найстрашніше - це те, що в кімнаті можна заблукати і залишитися там назавжди.

Загальне враження про квест

Локація «Секрети Гоґвортсу» у творців квесту вдалася!

За тематикою – потрапляння просто до десяточки! У кімнаті добре передано життєву атмосферу грифіндорців і слизеринців.

 

Присутня безліч цікавих і креативних штучок, що розподіляє капелюх (ну як же без нього), а також сам дух чаклунства.

 

Шалено порадував казанок для зілля, ряд книг і цікавих інгредієнтів у банках. Старовина Снегг просто б очманіла від ворторга і померла від заздрості.

 

Викликали розчулення мітли та стильні чарівні шахи. Кожна фігурка була цілим витвором мистецтва і мала магічні властивості.

Окремо заслуговують на увагу автоматизовані фішки, розроблені творцями спеціально для цієї кімнати. Вони реалізовані неймовірно хитро, властивому дусі Поттеріани. Сподобалися!

Тепер хочу поговорити про складність гри.

Так, квест-кімната «Секрети Гоґвортсу» складна. Набагато складніше більшість інших квест-проектів Києва.

Не знаю, добре це чи погано. Для першого разу (якщо ви до цього в жодних інших квест-кімнатах не грали) – напевно, погано. А для бувалих квестерів – добре. Адже після того, як за плечима налічується кілька десятків кімнат, хочеться, щоб чергова була складнішою!

Головоломки та завдання були досить нестандартні, часом алогічні та дещо незвичні. Нам була потрібна пристойна кількість часу, щоб просунутися далі. Хоча при цьому ми намагалися не користуватися підказками. Чекали до останнього і брали їх тоді, коли вже варіантів просто не було.

Ну а фінальне випробування – це щось із чимось! Просто браво! Аплодую стоячи і нічого вам у своєму відгуку не скажу!

Захочете - самі з'їздите в "Ловину" зіграєте і все побачите на власні очі!

Загалом у цій локації ми встановили абсолютний командний антирекорд. Нам знадобилося майже одну годину та двадцять хвилин, щоб її пройти.

На той час Волан-де-Морт не тільки знищив людей на Землі, а ще встиг пити пити і на Місяць злітати.

Але від пам'ятної фотографії ми відмовилися.

 

Продовжуючи тему Поттеріани настійно рекомендуємо вам заглянути в квеструми:

Гаррі Поттер від Locky.

І легший (для новачків чи школярів) – «Гаррі Поттер» від Logikum.

Автор: Александр Шкудун

Назад до списку
Якою мовою Ви бажаєте переглянути наш сайт?