;
ukr
Показати всі результати
Назад

Застосування сили у квесті

Квести призначені для розминки мозку, а не м'язів. Але, незважаючи на кількість загадок у квесті, іноді найголовніша таємниця для гравців у тому, що з якою силою відривати.

Розповідаємо історії власників квест кімнат, про наболіле – про застосування сили в квест кімнатах.

«Дичина не полетить, вона смажена!»

Кадр із фільму "Діамантова рука"

Кадр із фільму "Діамантова рука"

Антураж кімнати не дорівнює справжній предмет. Наприклад, якщо в квест-кімнаті є унітаз, він не те, чим здається, і користуватися ним традиційно не варто. Думаєте, то ніхто не робить? Що ж, адміністратори деяких квестів кімнат із сумом підтвердять, що це не так і пара випадків мала місце.

«А якщо він у шафу не влізе? - Впхнемо!»

Кадр із фільму "Службовий роман"

Кадр із фільму "Службовий роман"

Існує окрема категорія команд, які відкривають те, що не відкриваються, піднімають те, що не піднімається та розбирають те, що не розбирається. Звичайно, у всіх таких випадках вони шкодять більше собі, ніж компанії, тому що на цьому їхня гра або стає неможливою або вони її частину пропускають.

Проте деякі вчинки не так забавні, як небезпечні. Одного разу одна команда виколупала провід зі стіни і приклала до оголених дротів залізний предмет, світло вибило на всій локації. На щастя, ніхто крім залізного предмета не постраждав.

Одеса, Будинок Архімага

«Частенько згинають карти доступу, що призводить до того, що вони виходять з ладу.

У день відкриття один із ключових елементів був розбитий вщент: гравці не розрахували його довжину і в одній з локацій ударили його об цегляну стіну, з того часу цей елемент виконаний з нержавіючої сталі

Одного разу гравець з таким зусиллям утиснув двері, які трималися на електромагнітному замку, що одвірок дверей "залип", зачепившись за дверну коробку, трохи змістившись. Насилу відкрили».

Дніпро, Мутний будиночок

«Прохання "не чіпати годинник у першій кімнаті" гравцям чується як заклик зняти його з двометрової висоти, покрутити в руках, потрясти і перевірити на міцність стрілки.

Електронні загадки постійно страждають від того, що люди стукають по них. За їхньою логікою якщо вона не відкривається силою думки, значить зламана, і якщо дубасити по ній з усієї дурниці - вона запрацює. Ще була команда, яка цілеспрямовано шукала електроживлення загадок та вимикала їх, щоб пройти далі.

У нас був випадок, коли гравці ключем від скрині відчинили двері до наступної локації. А там якраз актор збирав реквізит. Так швидко наш Бабайко ще не бігав. Так ми дізналися, що при певному натисканні та застосуванні не малої сили до замку, його можна відкрити іншим ключем.

Найбільше від ударів страждають на скляні предмети (вітрини, дзеркала). Люди весь час по них стукають і на словах мріють розбити їх ущент. Поки що все ціле. Тьху-тьху тьху».

«Сьогодні я кутитиму. Весело, добродушно, з усякими невинними витівками. Приготуйте посуд, тарілки — я все це битиму. Заберіть хліб із овини — я підпалю ягню».

Кадр із фільму "Звичайне диво"

Кадр із фільму "Звичайне диво"

Що тут сказати, п'яні гравці - кошмар наяву для будь-якої квест-кімнати. У квести категорично не можна приходити у стані алкогольного та/або наркотичного сп'яніння. У 99% вас можуть не пустити на квест. А якщо ж ви все-таки примудрилися створити видимість свідомого польоту та переконати адміна, що це ви просто по життю веселий такий, попереджаємо:

Ви нічого до ладу не запам'ятаєте
Ви навряд чи подужаєте навіть легку загадку
У хорорі ви можете так злякатися, що подальша реакція абсолютно непередбачувана – від мокрих штанів до бійки з актором
Ви можете щось зламати та пошкодити, як собі, так і комусь із команди або в самому квесті
Вам потім буде соромно
Всім потім буде соромно
Вечір, швидше за все, буде зіпсований
Київ "Фазмофобія"

«Запам'яталася з недавніх одна команда. Вони, мабуть, випили перед грою, і їх не встигло накрити. І в Horror Story, де найбільше реквізиту, почалося пекло :) Їх розмотало. Вони залізли на шафу. Шафа впала разом із гравцями, розлетілася вщент. Вони з-під нього ледве вилізли. Персонаж змусив їх зібрати. У процесі збирання вони посварилися всі. Ми їм дозволили пройти гру повністю, але вийшли вони вже з квесту готові, не розуміючи, що сталося».

«Туфель жіночий, будь ласка. Розмір сорок два, сорок три та сорок п'ять!»

Кадр із фільму "Джентельмени удачі"

Кадр із фільму "Джентельмени удачі"

Рано чи пізно, а в основному - відразу, на думку спадає блискуче рішення завдання - смикнути сильніше! Входження в раж і вибивання дверей ногою - це звичне явище. Думаєте, лише активні підлітки та агресивні чоловіки не розраховують сили? А що щодо бабусі чи тендітної дівчини?

Одеса, Будинок Архімага

«Бабуся на вигляд років 80 вирвала електромагнітний замок 60кг/см2 голими руками – з п'ятої спроби. Адміністратор не одразу зрозумів, що відбувається, а коли зрозумів, вона вже підібрала вдалий кут та зусилля».

Дніпро, Мутний будиночок

Якось нам відірвали присвердлену до стіни ящик. До чого зробила це тендітна дівчина. Потрібно було звернути увагу, що саме вона на прохання не застосовувати силу у квесті відповіла: "Не обіцяю". Вона ж розірвала дерев'яну скриньку на частини, коли їй не виходило відкрити звичайну клямку на ній. Ми взагалі більше не віримо в стереотип, що дівчата врівноваженіші, акуратніші і ніжніші за чоловіків. Якось дві дівчини розтягували одну з наших загадок, удвох упершись ногами в стіну. Звісно, наша улюблена загадка пережила таке ставлення до себе. Це проста, але дуже міцна конструкція, яка, до речі, відкривається легким рухом руки, якщо правильно ввести розгадку.

«У Вас вус відклеївся!»

Кадр із фільму "Діамантова рука"

Кадр із фільму "Діамантова рука"

Робота актора важка, а квестах - ще й небезпечна. У хорорі актор за прописаний за сценарієм "БУ!" може ще й клопотати по фізіономії від особливо нервових. Ми наполегливо нагадуємо - та, яка мчить за вами з сокирою - теж людина! Актор у квесті виключно для атмосферності, не є боксерською грушею і ображати його не варто.

Дніпро, Мутний будиночок

«Найбільше страждає актор. Після першого ж удару по голові у нас з'явилося правило дотримуватись дистанції. У нашого бідолашного Бабайку летів увесь реквізит, який тільки можна було покинути. Найкурйозніший випадок трапився, коли люди просто зачинили двері на замок і не впускали актора. Коли він намагався зайти, вони били його гумовим реквізитом по голові – заважав їм розгадувати загадки. Адже в цій частині і був основний перформанс. І головною претензією після гри було "чому так мало актора?" У нас були варіанти обійти замкнені двері, але в бік актора летіла настільки добірна лайка та погрози, що ми вирішили дати цим гравцям спокій.

Після цього випадку ми відразу попереджаємо гравців, які вже на ресепшені поводяться зухвало, що якщо вони битиму актора, він більше не з'явиться».

Якщо щось не відкривається, швидше за все, розв'язання загадки є хибним. Звичайно, рідко, але бувають технічні неполадки, заїдання самих механізмів. У будь-якому випадку – уточніть у оператора і все можна залагодити без сили.

А ми вам бажаємо яскравих емоцій, запаморочливих пригод та чудового настрою!

Автор: Questgames

Назад до списку
Якою мовою Ви бажаєте переглянути наш сайт?